Kolmapäev
Kolmapäevaks on meie koolieeineks
"TALULAPSE UNISTUS"
KARTULIPUDER
Valmistusained
250g kartuleid
40g piima
0,5 sl võid
Valmistusviis
Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna, suru läbi pudrupressi või tambi pudrunuiaga katki, lisa soola ja segades, osade kaupa kuum piim. Vajadusel võid piima ka rohkem lisada. Lisa ka 0,5sl võid, sega.
2. Kui segu tundub küllalt pehmena, hakka kloppides vahustama kuni segu muutub ühtlaseks ( Võid kasutada ka mikserit kuid mitte liiga kiiretel pööretel.).
3. Serveeri õhuliseks klopitud kartulipudru kohe kuumalt.
4. Lisandiks võid pakkuda erinevaid lihatooteid ja kastmeid ning peedisalatit.Hüva nõu:Pudrule lisatav piim peab kindlasti olema kuum. Soovi korral võid kartuliputru maitsestada riivitud muskaatpähkli ja/või majoraaniga ning võis hautatud hakitud sibulaga. Järelejäänud kartulipudrust saad valmistada kartulikroketeid või kartulikotlette, lisades muna ja riivsaia või jahu. Samuti võid järelejäänud kartulipudru koos väheste singi- või pekikuubikutega pannil üle praadida. Portsjone4
"TALULAPSE UNISTUS"
| Kogus, g | Maksumus, EEK |
Viinerid, kartulipuder, tomati-kurgi-paprika-kaalikasalat | 75/150/50 | 3.50/1.97/1.00 |
Täisteraleib | 40 | 0.36 |
Õun, pirn | 200 | 1.60 |
Jogurt | 200 | 2.00 |
KOKKU | | 10,43 |
KARTULIPUDER
| Kogus, g | Maksumus, EEK |
Kartul, koorega | 230 | 1.67 |
Piim R 2,5% | 22 | 0.15 |
Või | 2 | 0.15 |
Sool | | |
Valmis roa kogus | 150 | 1.97 |
Valmistusained
250g kartuleid
40g piima
0,5 sl võid
Valmistusviis
Keeda kooritud kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna, suru läbi pudrupressi või tambi pudrunuiaga katki, lisa soola ja segades, osade kaupa kuum piim. Vajadusel võid piima ka rohkem lisada. Lisa ka 0,5sl võid, sega.
2. Kui segu tundub küllalt pehmena, hakka kloppides vahustama kuni segu muutub ühtlaseks ( Võid kasutada ka mikserit kuid mitte liiga kiiretel pööretel.).
3. Serveeri õhuliseks klopitud kartulipudru kohe kuumalt.
4. Lisandiks võid pakkuda erinevaid lihatooteid ja kastmeid ning peedisalatit.Hüva nõu:Pudrule lisatav piim peab kindlasti olema kuum. Soovi korral võid kartuliputru maitsestada riivitud muskaatpähkli ja/või majoraaniga ning võis hautatud hakitud sibulaga. Järelejäänud kartulipudrust saad valmistada kartulikroketeid või kartulikotlette, lisades muna ja riivsaia või jahu. Samuti võid järelejäänud kartulipudru koos väheste singi- või pekikuubikutega pannil üle praadida. Portsjone4
Tomati-kurgi-paprika-kaalika salat
| Kogus, g | Maksumus, EEK |
Tomat | 10 | 0.30 |
Kurk | 10 | 0.18 |
Paprika | 10 | 0.36 |
Kaalikas | 10 | 0.16 |
Sool, suhkur | | |
Valmis roa kogus | 50 | 1.00 |
Lühike valmistamisõpetus: Kaalikas puhastada ja tükeldada; tomat, kurk ja paprika tükeldada. Tükeldatud juurviljad segad ja maitsestada.
Ligikaudne toiteväärtus ja maksumus
Energia, kcal | 716,96 |
Valgud, %E | 25,62 |
Rasvad, %E | 29,87 |
Süsivesikud, %E | 84,13 |
Kiudained, g | 9,3 |
Vitamiin C, mg | 70,89 |
Kaltsium, mg | 371,31 |
Maksumus, EEK | 10,43 |
0 Comments:
Postita kommentaar
<< Home